VARUMÄRKE - Oscarssons Möbel

 
I dagsläget visar vi inga produkter här i nätbutiken från varumärket Oscarssons Möbel men vi kan ha dem i fysisk butik. Kontakta oss gärna för mer information.
 

Oscarssons Möbel är ett svenskt möbelsnickeri som grundades 1986 av Lennart Oscarsson. Företaget tillverkar i huvudsak hallmöbler; hatthyllor, skohyllor, byråer, klädhängare, kroklister och galgar men även andra möbler till hemmet som vinställ, soffbord och avlastningsbord. Där andra satsar på tillverkning utomlands, anstränger Oscarssons Möbel för att ge dig den kvalitet du förtjänar på dina möbler. Möblerna arbetas fram från idé till färdig produkt i fabriken i småländska Ruda.

Svensk tillverkning i Småland

Oscarssons Möbel är stolta av att leverera äkta småländskt hantverk. Att ett företag formger och tillverkar möbler i Sverige börjar bli mer och mer sällsynt men Oscarssons Möbel står fast vid sin tro på att många uppskattar hög kvalitet och ett gott hantverk. En annan stark anledning till valet att stanna kvar med tillverkning i Sverige trots högre omkostnader är miljön. Genom att producera möbler i vår närhet sänks miljöpåverkan i hög grad tack vare färre och kortare transportled.

Klassisk skandinavisk design från Oscarssons Möbel

Möbler från Oscarssons Möbel kännetecknas av det klassiskt skandinaviska. Trä och metall som inbjuder till beröring. Deras passion är vacker, innovativ design med en rejäl dos funktionalism där levande material används som bara blir vackrare med åren. En möbel från Oscarssons Möbel har en genomtänkt design och är tillverkad för att hålla under många år, ett hållbart val för den som söker en kvalitetsprodukt.

Kvalitetsmöbler från Oscarssons Möbel

Möbelutbudet från Oscarssons Möbel består av produkter tillverkade i massivt trä kombinerat med slipat stål och andra kvalitetsdetaljer. Deras idé bygger på att hela produktsortimentet ska gå att kombinera och genom att alla delar är speciellt utformade för att passa in i möbelns helhetsintryck fås ett stort urval av produkter i matchande stil. Precis som deras kvalitetsstämpel säger är varje handtag, krok och beslag tillverkade av dem själva i Småland, kvalitetstämpeln "Design & tillverkning i Småland. Kvalitetsmöbel" hittas endast på möbler från Oscarssons Möbel.

Fokus på hallmöbler, soffbord och kompletteringsmöbler

Om du söker möbler till hallen, ett stilrent soffbord eller ett elegant vinställ har du hittat rätt. Oscarssons Möbel har lång och gedigen kunskap av att skapa vackra möbler med fokus på just hallmöbler, bord och kompletteringsmöbler. Produktsortimentet består av en rad möbelserier i sin egen design och formgivning men då hela sortimentet är tänkt att kunna matchas samman går det alldeles utmärkt att blanda möbler från de olika serierna.

Populära möbelserier från Oscarssons Möbel

Lily (Cora) - modern hallserie i massiv ek med mjuka kanter och ståldetaljer i svart matt struktur. Serien består av hatthyllor, skohyllor, kroklister och galgar som kan matchas med de snygga byråerna och den sköna sittbänken med fårskinnssits. Den massiva eken kan väljas i flera vackra ytbehandlingar för att du ska hitta just den färgkombination som passar dig och ditt hem.

Alme - man kan inte prata om Oscarssons Möbel utan att nämna den estetiska och sköna pallen Alme. En riktig möbelklassiker som bör få sin plats, passar som sittplats i hallen eller som komplement i andra rum. Den praktiska pallen kan väljas i ett stort urval av fårskinnsklädslar och nyanser av massiv ek eller vitlackad massiv björk.

Meja - är en annan omtyckt pall och hallbänk som tål att skådas. Meja har en formgivning med mjuka former som bjuder in till beröring och den sköna sitsen av fårskinn ger en mysig och skön känsla. Såväl pall och bänk kan väljas i en rad olika färgkombinationer och kan således passa in i många rum och miljöer. I produktserien Meja hittas även en rad andra möbler för hallen.

Nadja - är Oscarssons Möbel bredaste möbelserie, med möbler som kompletterar varandra och bringar karaktär till det rum de finns i under många år. Serien består av en rad modeller av hatthyllor, skohyllor, kroklister, bänkar och byråer. När man pratar om Nadja får man inte missa den hopfällbara väggstolen som endast mäter 9 cm när den är infälld, en av de mest lovordade produkterna från Oscarssons Möbel. Med dess stilrena och kompakta design är det lätt att förstå, den passar perfekt på små ytor och ger hög funktionlitet trots den lilla plats den tar.

Niva - en nätt hatthylla i tre bredder som passar perfekt i trånga utrymmen eftersom den endast är 26 cm djup. Precis som alla hatthyllor från Oscarssons Möbel har den skyddslister på galgstångarna för att skydda träet från slitage.

Zeve - en plats för kläder och saker när du sover. Zeve är en stilren och funktionell herrbetjänt som gärna håller dina kläder fräscha och förvarar små accessoarer på dess hängare och hyllplan. Herrbetjänten är tillverkad av massiv trä som kan väljas i flera olika färger.

Mazzi - stilrena vinställ för dina favoritviner i flera valbara storlekar. Mazzi tillverkas av massiv ek i flera färger med slipat stål eller ståldetaljer i matt svart struktur.